TРAЈКO ВEЉAНОСКИ ИЗJAВУBA: Ни бeшe пoбaрaнo да ја пoчитувaмe вoљaтa на нaрoдoт

  • November 9, 2019

Од сите кандидати за пратеници на ВМРО секогаш било барано да прифатат два принципи. Првиот, да ја почитуваат изборната програма врз основа на која гласачите им ја дале довербата и честа да бидат народни пратеници. И второ, да ја почитуваат вољата на народот изразена на законски организиран референдум. Секој пратеник за себе, но и гласачите, најдобро знаат кој ја оправдал довербата на народот, а кој ја продал вољата на гласачите за три сребреници.

Претходно «