Архива на ознаки АВСТРИЈА

ЕВРОПСКА ДЕМОКРАТИЈА:Австријците добија право да ги пцујат политичарите

  • March 2, 2018
  • Коментари
Граѓаните на Австрија имаат право да им покажат среден прст или да опцујат политичар доколку може да ја докажат оправданоста на таквата акција, пресуди Апелациониот суд во земјата. Вицеканцеларот на земјата и лидер на австриската крајна десница, Хајнц Кристихан Штрахе, обвини активисти на една радикална левичарска група дека јавно го навредувале на една манифестација кога […]