November 30, 2021, 10:25 pm

богати земји

Дo кpajoт нa гoдинaвa, бoгaтите зeмjи ќe имaaт вишoк oд 1,2 милиjapди вakцини

Богатите земји се соочуваат со зголемен притисок да ги поделат или пренасочат залихите на вакцини против коронавирус во области и земји со помали приходи. Новата анализа спроведена од лондонската научна и истражувачка фирма „Ерфинити“ сугерира дека до крајот на годината...

СЗО ги oбвини бoгaтитe зeмjи зa пpoдoлжyвaњe нa пaндeмиjaтa

Светската здравствена организација (СЗО) ги осуди богатите земји за складирање на вакцини против коронавирус, лекови и заштитна облека, додавајќи дека неуспехот правилно да се распределат овие ресурси доведе до појава на нови инфекции oд KОВИД-19 низ целиот свет. Двајца од...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Тинејџер yби тројца ученици во Мичиген

Три лица, за кои се верува дека се ученици, се убиени во пукање во средното училиште Оксфорд во Оксфорд,...
- Advertisement -spot_img