September 24, 2021, 7:59 pm

великомаченичка Недела

Copeд Kaлeндapoт нa MПЦ: Утpe e Св. вeликomaчeничкa Нeдeлa

Светата великомаченичка Недела Во времето на христоборните цареви Диоклецијан и Максимијан во Анадолија живееја две побожни стари души, Доротеј и Евсевија. Беа побожни христијани, богати, но и бездетни. Со непрестајна молитва испросија од Бога едно чедо, оваа Света Недела. Таа...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Русија пpeдупредува: Америка развива системи за тајни напади од вселената

Јан Новиков, генералниот директор на концернот „Алмаз-Антеј“, смета дека САД развиваат технологии за изработка на воени орбитални системи кои...
- Advertisement -spot_img