December 2, 2021, 4:23 am

воени маневри

Гoлeми вoeни мaнeвpи вo Цpнoтo мope

„Морски ветрец“ звучи речиси романтично за една меѓународна воена вежба во Црното море. Годинава е посебно голема. Москва се чувствува испровоцирана. Во воената вежба „Морски ветрец“, организирана од САД и Украина учествуваат илјадници војници, како и десетици бродови и авиони...

Русија и Белорусија во заедничка воена симултанка

Мораториумот на Русија за воени вежби ќе биде укинат во август 2021 година. Нешто поради Ковид-19, но и поради оставање простор на западните земји да се тргнат од границите на Русија и намалувањето на тензиите со „блиски средби“ на...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Вучиќ открива: Дeмонстpaнтите на пpoтecтот беа вoopyжени

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, изјави дека за насилството што го предизвикаа демонстрантите на протестите при блокадата на патот...
- Advertisement -spot_img