Архива на ознаки градови

ВМРО-ДПМНЕ: Цели градови се гушат во смог, ветувањата на СДСМ доживуваат фијаско

  • November 14, 2017
  • Коментари
Болниците се преполни со пациенти со респираторни заболувања, а последиците од загадениот воздух се повеќе ги чувствуваат и децата и возрасните. Единствен спас граѓаните гледаат во затварање во сопствените домови. Владата на Зоран Заев шестмесеци нема превземено ниту еден суштински чекор за прочистување на воздухот, велат од ВМРО-ДПМНЕ. Наместо почист воздух, нивото на загаденоста урива […]