September 28, 2021, 10:30 am

дивоградби

Заев ветува: Нема да бидат дозволени дивогpадби во националните паркови

Премиерот Зоран Заев во интервјуто за Телма Телевизија, истакна дека Законот за дивоградби ги ставил политичарите пред одлука дали ќе се рушат или ќе се легализираат градбите. Тој соопшти дека со новиот текст на законското решение кој ќе биде...

Собранието изгласа закон за лeгaлизација на дивогpaдби во национални паркови, природни резервати, споменици на природата и подрачје на заштитено недвижно културно наследство

На денешната седница по скратена постапка македонското Собрание го усвои Законот за утврдување на правен статус на бесправно изградени објекти. Законот кој беше поддржан и од власта, но и од опозицијата беше изгласан со 72 гласа ЗА и 5...

Општина Центар oтcтpaнyвa yштe двe дивoгpaдби

Општина Центар од вчера почна со отстранување на уште една дивоградба, доградба на прво и надградба на второ поткровје на постоечки објект од втора категорија, на улица „Рајко Жинзифов”, спроти Градежниот факултет во Скопје. -Откако сопственикот/инвеститорот по решение издадено од...
- Advertisement -spot_img

Latest News

(Видео) Дpaмa нa cpeд eмиcиja вo живo: Ha вoдитeлки им coопштилe дeкa ce пoзитивни нa кopoнaвиpyc, пa ja нaпyштиja cцeнaта

На водителите Ана Наваро и Сани Хостин среде американското шоу „The View“ на телевизијата ABC им беше кажано дека...
- Advertisement -spot_img