Дионисиј Ареопагит

Cвeтиoт cвeштeнomaчeник Дионисиј Ареопагит

Се вбројува во Седумдесеттемина помали апостоли. Овој прекрасен маж беше од угледно нензабожечко семејство од Атина. Откако заврши фиолсофска школа во Атина, отиде во Мисир за да учи уште. Во тоа време еден ден на Крстот издивна Господ Исус...
- Advertisement -spot_img

Latest News

ЕУ: Медитеранот стана жариште на пожарите

Научниците од Европската Унија (ЕУ) предупредија дека Медитеранот стана „жариште на пожарите“ во изминатите неколку дена, откако сателитските податоци...
- Advertisement -spot_img