October 19, 2021, 4:52 pm

долгови

Aнaлизa: Сè пoтeшкo ce вpaќaaт дoлгoви – нeфyнкциoнaлнитe кpeдити co pacт oд 21,4 oтcтo…

Од 2008 година кога светот ја живееше големата финанасиска криза, за првпат во првиот квартал од оваа година е регистриран најголем квартален раст на нефункционалните кредити во банкарскиот сектор во земјава. Неизвесноста поради пандемијата, но и поради темпото со кое се...

Угостителите гнeвни нa Bлaдaтa: Ќе ги зaтвopимe лoкaлитe пopaди зaocтaнaти дoлгoви

Состојбата во државата поради ковид пандемијата станува се полоша. Музичарите се жалат, угостителите негодуваат – власта нема слух да помогне, нема реална помош во нити еден сектор. Угостителската комора реагира на мерките сметајќи дека поради пандемијата тие се многу...

Aкциjaтa нa cкoпcки вoдoвoд зa иcплaтa нa дoлгoви бeз кaмaтa тpae дo 15-ти дeкeмвpи

Акцијата на ЈП Водовод и канализација – Скопје за исплата на долговите без камата за задоцнето плаќање, за физички и правни лица, е во тек и завршува на 15 декември. ЈП Водовод и канализација – Скопје ги повикува сите корисници...

Cвeтcкa бaнка: Пopaди дoлгoви, нa нeкoи зeмји им ce зakaнyвa cиpoмaштиja

Претседателот на Светска банка Дејвид Малпас денеска ги предупреди лидерите на Групата 20 најразвиени земји (Г20) дека неуспехот да се обезбеди поголема поддршка за отпис на долговите на некои земји може да доведе до зголемување на сиромаштијата. Малпас рече дека...

Koлкy ce зaдoлжeни мaкeдoнcкитe гpaѓaни cпopeдeнo co житeлитe на зeмjитe oд coceдcтвoтo?

Корона кризата ја зголеми задолженоста кај македонските граѓани. Потребата од свежи пари, за да се задоволат основите животни потреби од месец за месец расте. Во просек, секој должи по речиси 1.500 евра, најмногу за потрошувачки кредити. Податоците на Народната...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Арсовска на средба со претставници од движењето Полио Плус

Независната кандидатка за градоначалник на Град Скопје, Данела Арсовска оствари средба со претставниците од движењето Полио Плус. На средбата,...
- Advertisement -spot_img