Архива на ознаки загаден воздух

ГО ИСМЕВАА КОЦЕ ТРАЈАНОВСКИ, А СЕГА ПРЕПОРАКИТЕ ИМ СЕ ИДЕНТИЧНИ СО ШЕГИТЕ: Наместо мерки против загадувањето граѓаните добија препораки, седете дома не отварајте прозор

  • December 4, 2018
  • Коментари
Поради загадувањето на воздухот и надминување на прагот на информирање утврден на вредноста од 100 микрограми на метар кубен во текот на два последователни денови Министерството за животна средина и просторно планирање упатува препораки до населението. Од Министерството за животна средина и просторно планирање се препорачува да се користи јавен превоз, возилата да не се […]

ВМРО-ДПМНЕ: Цели градови се гушат во смог, ветувањата на СДСМ доживуваат фијаско

  • November 14, 2017
  • Коментари
Болниците се преполни со пациенти со респираторни заболувања, а последиците од загадениот воздух се повеќе ги чувствуваат и децата и возрасните. Единствен спас граѓаните гледаат во затварање во сопствените домови. Владата на Зоран Заев шестмесеци нема превземено ниту еден суштински чекор за прочистување на воздухот, велат од ВМРО-ДПМНЕ. Наместо почист воздух, нивото на загаденоста урива […]