September 28, 2021, 12:26 pm

извод

Со европско знаменце изгласана промената на полот во Македонија, досега шест лица го промениле полот

Менувањето на полот во личните документи станува легално во Македонија. Промените ќе бидат запишани во Изводот на родени на државјанинот кој се одлучил за вакво нешто и при тоа нема да биде ставена никаква забелешка во документот дека е...

Николовски најави ykинување на извод од матичната книга на родените, место извод ќе вадиме потврда од Централниот регистар на население

Целосна дигитализација на водењето на матичните книги, најави вицепремиерот Љупчо Николовски како дел од Антикорупцискиот план на Владата. Тој рече дека граѓаните во иднина нема да чекаат во редови пред шалтерите за да добијат извод од матичните книги на родени,...

Хаос во матично: Се издавале бесплатни изводи, згрешени 21.957, одговорност нема

Илјадници изводи се издадени без да бидат наплатени, 4 отсто од издадените документи се со погрешни податоци, изводите не се изработуваат навреме – ова се дел од многуте пропусти кои ги утврдил Државниот завод за ревизија за работењето на...
- Advertisement -spot_img

Latest News

(Видео) Poдитeлитe oд пekoлoт: Млади мајка и татко од Македонија кoи живeaт вo Германија извpшyвaлe нeвидeнa тopтypa вpз нивнитe дeцa…

Маж и жена од Македонија се осудени од судот во Менхенгладбах, мал град во близина на Дизелдорф, бидејќи таткото...
- Advertisement -spot_img