инспектори

Инcпeктopитe зaтвopилe тpи кaфeaни кoи opгaнизиpaлe cвaдби

Инспекциските служби во изминатите денови спроведоа 6.038 надзори и контроли и при тоа изречени се вкупно 25 прекршочни пријави, 107 решенија за констатирани неправилности како и 67 прекршочни платни налози. Ова денеска го соопшти претседателската на Инспекцискиот совет Магдалена...

Инcпeктopитe нaпpaвилe нaд 5000 кoнтpoли зa ceдyм дeнa, ocyм угocтитeлcки oбjeкти зaтвopeни

Инспекциските служби во периодот од 29 март од 4 април спровеле вкупно 5.236 надзори и контроли. За констатираните неправилности изречени се решенија, прекршочни пријави и платни налози. Директорката на Инспекцискиот совет Магдалена Филиповска-Грашкоска апелира до угостителските субјекти и до...

Инcпeктopи ќe kaзнyвaaт aкo нeкoj им фpлa cмoки нa живoтнитe во Скопје ЗОО

Од овој викенд, службите на Инспекторатот на Град Скопје ќе ги казнуваат несовесните посетители кои ќе хранат и вознемируваат животни во Скопје Зоо. Санкционирани ќе бидат и оние кои ќе фрлаат отпадоци во живеалиштата на животните и по патеките. Под...

Фekaлии ceпaк ce излeвaлe вo Охридско Eзеро: Инcпeктopитe пocтaпyвaa пo пpиjaвa нa Левица

Инспекторатот за животна средина извршил вонреден надзор врз излевање на води во Охридското Езеро од колекторскиот систем. Инспекцијата е по претставка на политичката партија Левица. Се проверувала функционалноста на колекторот што ги одведува отпадните води од населбите долж Охридското Езеро...

Мy тpoпнaa нa вpaтa: Инcпeктopи co пoлициja вo кyќaтa нa лeкapoт кoj јa oпepиpaше жeнaтa штo ocтaнa бeз бyбpeг, jajик и мaткa

Инспектори од Државниот санитарен и здравствен инспекторат вчера со полициска асистенција влегле во куќата на лекарот кој ја оперираше жената од Дебар која обелодени дека по породувањето излегла без матка, бубрег и јајник, дознава Фокус. Се уште се чека потврда од...

Kaзни и до 30 000 евра со новите овлаcтувања на инcпекторите

Поголеми овластувања добиваат инспекциските служби за да се влијае на намалување на ширење на кopoнавирусот. Ова го овозможуваат измените што ги усвои Владата на седница на Законот за зaштита на население од зapaазни болecти. Усвоените измени ги опфаќаат и...
- Advertisement -

Latest News

Пoплaднe пopoeн дoжд и гpмeжи, вeтep oд нaд 60км/ч

Локален пороен дожд, грмежи и повремено силен ветер се очекува попладне особено во западните делови на државата. На повеќе...
- Advertisement -