October 27, 2021, 5:17 am

КОЛУМНА

Koлyмнa нa Тpифyн Кocтoвcки: Koлeничeњe и питaчeњe

Самиот наслов го позајмив од моето детство кога како деца за Василица, 13 јануар, одевме по домовите на православните верници и коленичејќи ги пеевме црковните песни за Василица. Впечатливи беа светците Св. Петар и Дедо Матори во превод стариод...

Koлyмнa нa Трифун Костовски: Hapoднa Бaнкa

Несомнено денеска ќе ви го узурпирам вашето време со моите размисли поврзани со стечајот на Еуростандард банка – чин за кој денес сѐ повеќе сум сигурен дека претставува злосторство врз банката, штедачите, правни и физички лица како и врз нас...

Koлyмнa нa Ристо Никовски: Kaдe oди cвeтoт?

Историски факт е дека Втората светска војна беше во добра мерка резултат на недоволно балансираниот Версајски мировен договор, потпишан по завршетокот на Првата светска војна. Последиците по агресорите беа премногу ригорозни и создадоа широко незадоволство во Германија. Тоа отвори...

Koлyмнa нa Tpифyн Кocтoвcки: Еypocтaндapд Бaнкa пo чeтвpти пaт

Трагајќи по вистината за Еуростандард банка, често сум изложен на проток на непроверени и недокажани информации, кои лично ги доживувам како шпекулации. Сакам да ме разберете, дека во мојата потрага по вистината за стечајот на ЕСБ ќе се служам...

(Фото) Koлyмнa нa Тpифyн Кocтoвcки: Cтpaжa

Многумина од нас, граѓаните на Република Македонија, како и туристите од другите земји, патот ги води од Скопје кон Охрид преку планинскиот превој Стража. Стража отсекогаш била позната по чудесно вкусните мекици, кои пред десетина години беа и брендирани...

Koлyмна на Ристо Никовски: Maл Шeнгeн или Oтвopeн Бaлкaн e вaжeн peгиoнaлeн иcчeкop

Како и се’ друго кај нас, и иницијативата за Отворен Балкан наиде на различен прием. Добро е критички да се набљудуваат работите ама секогаш треба да се гледа и од поширок аспект. Нам, редовно ни недостасува (отворена) дебата за...

Koлyмнa нa Трифун Костовски: Пpвo лицe eднинa

Денеска решив да ве ослободам од мојата континуирана потреба да пишувам за криминалното носење на Еуростандард банка во стечај. За денешнава колумна бев поттикнат од двајца мои пријатели на Фејс Бук со што сакам да го споделам во себе...

Koлyмнa нa Трифун Костовски: Moлк зa Еypocтaндapд бaнкa

Несомнено е дека ќе бидам „досаден“, наметнувајќи ви ги темите поврзани со стечајот на Еуростандард банка. Имам многу причини и аргументи за тоа. Веќе 11 месеци Еуростандард банка е во стечај и денеска владее молкот. На моите отворено поставени прашања...

Koлyмнa нa Ристо Никовски: ЗАЕВ: Зa jaзикoт и идeнтитeтoт нe ce пpeгoвapa – ОСМАНИ: Пpaшaњeтo зa jaзикoт дa ce peши co двe yнилaтepaлни изjaви

Нашата тотална неписменост и целосен аматеризам во надворешната политика најдобро ги илустрира МНР, Османи. Зборувајќи на Форумот во Преспа, тој го реафирмира нашиот став (“Вечер“, од 2 јули 2021)  дека – “И натаму останува предлогот прашањето за јазикот да...

Трифун Костовски: Cyдиитe кoи ja вoдaт oвaa иcтpaжнa пocтaпкa нeкa cи ja пpeиcпитaaт cвojaтa coвecт

Почитувани читатели, Сметам дека јавноста треба да биде информирана за начинот на кој се води постапката против мене, поврзана со стечајот на Еуростандард банка во Основниот кривичен суд Скопје. Јавноста е иформирана дека имотот ми е замрзнат бидејќи е покрената постапка...
- Advertisement -spot_img

Latest News

(Видео) Пентагон алapмира: ИСИС-К е потполно способна да ги нaпaднe САД во рок од 6-12 месеци

ИСИС-К и Ал Каеда би можеле да имаат способност да нападнат американски цели за „6-12 месеци“ - изјави Колин...
- Advertisement -spot_img