Криволак

На Криволак згуснат распоред – Завршува уништување на експлозивни средства

На 16,19 и 23-ти овој месец завршува операцијата на Дирекцијата за заштита и спасување за целосно уништување на сите минско-експлозивни и убојни средства пронајдени последните шест месеци ширум нашата земја. Најголем број од нив, над 7.000, се откриени кај...

Eдиници на вoopужените сили на САД ќе пристигнат на Криволак за меѓународна вoeна вежба

Владата донесе одлука за влегување на инженерски единици на вооружените сили на САД на територијата на Република Македонија, со цел изведување на подготовки за меѓународна вежбовна активност „Одлучен удар 21“, која ќе се одржи на армискиот полигон Криволак. Припадниците на...

Гpaнaти од Пpвaтa cвeтcкa вojнa yништeни нa Kpивoлaк

Втората акцијата за уништување на неексплодираните артилериски гранати 75 мм, пронајдени и отстранети од Битола, кои датираат од Првата светска војна, беа уништени денеска во Центарот за воена обука Криволак. Владата, пак, донесе одлука за еднократна парична награда во...

Наместо инвестиции на полигонот Криволак ни носат 110 тони гpaнати за yништyвaње

Граѓаните на Општина Неготино, особено жителите на Криволак и Пепелиште, загрижени за своето здравје реагираат на најавата за уништување на 110 тони гранатите на воениот полигон во Криволак, објави порталот Дума. Како што објави Дума, голема вознемиреност кај граѓаните на...
- Advertisement -

Latest News

Пoчинaлe 17 лицa, peгиcтpиpaни 123 нoвoзaбoлeни лицa вo изминaтoтo дeнoнoќиe

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 2.598 тестирања, а регистрирани се 123 нови...
- Advertisement -