Архива на ознаки лажни вести

Лажните вести нa Твитер се шират 70 отсто побрзо од вистината

  • March 9, 2018
  • Коментари
Лажните вести на Твитер се шират побргу и подалеку од вистината, а таа нерамнотежа во поголема мера ја создаваат луѓето отколку таканаречените ботови, компјутерските програми за комуникација на интернет сервисите. Во студија на истражувачи од Институтот за технологија во Масачусетс проверени се речиси 126.000 вести кои ги поделиле три милиони луѓе на Твитер од 2006 […]