November 28, 2021, 7:30 pm

лекарска комора

„Органите се извадени за да се спacи пациентката?!“: Немало лекарска грeшкa кај родилката на која и беа извадени органите при породувањето

Комисијата која го разгледуваше случајот заклучи дека вакви компликации при гинеколошко – акушерски операции се реткост но сепак се случуваат. Единствено пропусти констатирала во однос на евиденцијата во несовпаѓање на напишаните податоци за полот на бебето. „Увидено е дека крварењето...

Тасевски: Родилkaта додека се породувала, замислете, сама си ги извадила органите, гинекологот кој ја породувал на диво, во дива ординација е за дивно чудо...

Актерот Сашо Тасевски бурно реагираше на скандалозната одлука на Лекарската комора дека немало лекарска грешка во породувањето на родилската на која и беа извадени неколку внатрешни органи во дива нерегистрирана ординација Родилката додека се породувала, замислете, сама си ги извадила...

Лeкapcкa кoмopa: Hajocтpa ocyдa зa инцидeнтoт вo кoj бeшe пpeгaзeн лeкap и нajвиcoка caнkциja зa cтopитeлoт

Лекарската комора на РМ најстро го осудува вчерашниот инцидент во кој со тешки повреди се здоби д-р Ѓорѓи Јота, хирург и професор на Медицинскиот факултет во Скопје, кој беше беше прегазен од возило на булеварот „Водњанска“ додека го напушташе...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Ристо Никовски: Кој и зошто го пушти Заев низ вода?

На крајот од долгиот и темен македонски тунел се појави мало светло – Заев ја напушта политичката сцена! Тој...
- Advertisement -spot_img