October 20, 2021, 5:49 pm

лилјаци

Научници од Австрија со научно истражувачки цели – чипираат лилјаци

Тим научници ќе чипираат 22 постојни видови лилјаци во Виена, Австрија, за научно-истражувачки цели. Целта на истражувањето е да се испитаат живеалиштата и местата на движење на овие животни во градот. Посебно внимание се посветува на оние што живеат...

Дaли co пoгoлeмo иcтpaжyвaњe нa лилjaцитe ќe ce oткpиe cлeднaтa пaндeмиja?

Ноќта започна да паѓа во државниот парк Педра Бранка во Рио де Жанеиро, додека четворица бразилски научници ги вклучија светилките за да се провлечат по тесната патека од кал низ густата прашума. Истражувачите биле на мисија: фаќање лилјаци и...
- Advertisement -spot_img

Latest News

(Виедо) Османи му се зakaнувал на Фуркан: Heрвоза кај власта, продолжуваат нaпaдите врз новинари

Новинарот Фуркан Салиу на социјалните мрежи реагираше на односот на министерот за надоврешни работи, Бујар Османи, кој, како што...
- Advertisement -spot_img