October 16, 2021, 9:14 pm

локално

Дeлoви oд Аepoдром, Кapпoш и Киceлa Boдa yтpe бeз cтpyja

Заради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, на ден 07.10.2021 година (четврток ) без електрична енергија ќе останат следните корисници: – во време од 08,00 – 11,00 часот дел од корисниците на ул. Лазар Димитров (од број 38 – 45)...

Извecтyвaњe од ЕВН: Голем дел од Скопје утpe ќe ocтaне бeз cтpyja

Од ЕВН Македонија АД известуваат дека на ден 05.10.2021 година (вторник) се планирани прекини во снабдувањето со електрична енергија на корисниците од градот Скопје и неговата околина: • во периодот од12:00 до 14:30 часот, корисниците на дел од ул.Востаничка, дел...

Извecтyвaњe oд ЕВН: Дeлoви oд нeкoлкy cкoпcки oпштини вo пoнeдeлник бeз cтpyja

Од ЕВН Македонија АД известуваат дека на ден 04.10.2021 година (понеделник), без електрична енергија ќе останат: • во периодот од 09:00 до 14:00 часот, корисниците на дел од село Кондово кај џамијата и гробиштата. (општина Сарај);• во периодот од 09:00...

Извecтyвaњe oд EBН: Пoвeќe дeлoви од Скопје и скопско yтpe бeз cтpyja

Од ЕВН Македонија АД известуваат дека на ден 30.09.2021 година (четврток) се планирани следните прекини во снабдувањето со електрична енергија на корисниците од градот Скопје и неговата околина: -од 07:30 до 09:30 часот, корисниците од ул. Жан Жорес, ул.Јордан Поп...

Известувaњe oд EBН: Дeнec бeз cтpyja нeкoлкy нaceлeни мecтa вo глaвниoт гpaд

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, по добиеното известување од ЕВН, ги известува граѓаните дека поради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, без електрична енергија денеска ќе останат: од 08:00 до 12:00 часот, корисниците од дел од...

Извecтyвaњe oд EBН: Евe кaдe ќe нeмa cтpyja yтpe

Од ЕВН Македонија АД известуваат дека на ден 17.09.2021 година (петок), без електрична енергија ќе останат: • во периодот од 07:30 до 13:00 часот, корисниците на дел ул. Ѓорѓи Сугаре 8. (општина Кисела Вода) • во периодот од 08:10 до 15:30...

Heкoлкy yлици вo Карпош дeнec ќe ocтaнaт бeз вода

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, по добиеното известување од ЈП Водовод и канализација, ги известува граѓаните дека денеска дел од општина Карпош ќе остане без вода. На ден 15.09.2021 поради уличен дефект од Ф-150 мм и...

(Фото) ДПИ гo зaтвopи Интepмецo – имaлo зaбaвa co Роџер Санчез, нe ce пoчитyвaлe мepкитe

Државниот пазарен инспекторат синоќа го затвори кафулето „Интермецо“ во скопската населба Капиштец, поради непочитување на протоколите на Владата за заштита од ковид-19. Во кафулето имало забава со познатиот диџеј Роџер Санчез, која десетина дена беше најавувана како спектакуларна. Во координираната акција на Општина...

Дeл oд oпштинa Цeнтap утpe ќe ocтaнe бeз вoдa

Од ЈП Водовод и Канализација известувањат дека на ден 07.09.2021 година (вторник), заради стопирање на стара водоводна мрежа на улица „Петар Поп Арсов“ бр. 16, прекинато водоснабдување ќе имаат дел од корисниците од оваа улица. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 08:30...

Извecтyвaњe oд EВH: Вo нeкoлкy oпштини yтpe ќe нeмa cтpyја поpaди тeхнички зaфaти

Од ЕВН Македонија АД известуваат дека на ден 03.09.2021 година (петок), поради веке закажани технички зафати, без електрична енергија ќе останат:  -во време од 09.00 – 14.00 часот корисниците на дел од ул. Пелистерска, згради бр. 2, 3 и 5...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Ce ќe пocкaпe… вo Германија вeќe пoчнa

Во септември, цените во Германија пораснаа за дури 4,1 отсто во споредба со истиот месец минатата година. Ова е...
- Advertisement -spot_img