November 28, 2021, 6:41 pm

Матеј Тонин

Шeкepинcкa-Toнин вo Охрид: Македонија и Cлoвенија пoчнyвaaт стратешко пapтнepcтвo вo oдбpaнaтa, пpв фoкyc пoддpшкa нa нaшиoт пpoтивпoжapeн cиcтeм

Македонија и Словенија почнуваат стратешко партнерство во одбраната, а првиот фокус ќе биде техничка и материјална поддршка на нашиот противпожарен систем. Тоа е резултатот од билатералните разговори во Охрид меѓу министрите за одбрана на Македонија Радмила Шекеринска и на Словенија...

Тонин: Ќe ce oбидeмe дa им кaжeмe нa нaшитe бyгapcки пpиjaтeли дeкa и вo нивeн интepec e Македонија дa cтaнe члeнкa нa ЕУ

Македонија е пријател на Словенија. Местото на Македонија е во Европската Унија, Словенија ќе направи се што е во нејзината моќ да станете што побрзо полноправна членка на ЕУ. Ја имате целосната поддршка на Словенија. Ќе се потрудиме да...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Еве од што зависи оставkaта на Заев

Премиерот Заев без конкретен одговор дали во овој момент ќе се повлече од премиерската функција или пак ќе го...
- Advertisement -spot_img