матура

Матурантите излажани: Државната матура ќе се полага како што сакаат надлежните, а не како што бараа матурантите

Пандемијата предизвикана од КОВИД-19 имаше големо влијание врз секојдневниот живот особено врз образованието. Кога станува збор за образование не може, а да не се споменат матурантите, односно начинот на полагање на државната матура. Имено матурантите подолг период излегуваа на...

Заев се пофали: Нашол решение за државната матура

Претседателот на Владата Зоран Заев попладнево ги прими претставниците на Сојузот на средношколци во насока на продолжување на разговорите и изнаоѓање решение за нивните барања за модифицирање на државната матура. На средбата, на која присуствуваа и директорката на Државниот испитен...

Средношколците прифатија компромис, но бараат да се исполнат неколку услови

Матурантите го прифатија решението кое го договараа на средба со премиерот Зоран Заев, соопшти Сојузот на средношколци. Искрено веруваме дека компромисот што го постигнавме ги задоволува нашите два клучни принципи: квалитетот на образованието и интересот на учениците, се вели во...

Царовска: Државна матура ќе се полага, нема ниту намалување на бројот на предметите за полагање

Концепцијата на матурата не може да се менува во од. Учениците се запишале и знаат дека ќе ja полагаат по таа матура. Ќе направи проблем при успис на факултетите, при упис надвор на факултетите, затоа што концепцијата е државна...
- Advertisement -

Latest News

Koнтpoвepзниoт coвeтник нa Заев, Александар Обрадовиќ, e нoвиoт диpeктop нa EЛEM тpejд

Ќерката-форма на ЕСМ, ЕЛЕМ трејд од денеска официјално има нов директор. За прв човек на фирмата специјализира за трговија...
- Advertisement -