October 25, 2021, 9:11 am

Мирка Велиновска

Koлyмнa нa Мирка Велиновска: „Cитe cojyзници нa Хитлep“

Колективниов запад ги стави на увид на целото човештво своите комплекси на инфериорност и љубомора наспроти Русија на овој 9-ти мај, 2021 година. Дефицитарноста во морал, етика, солидарност и човештина, не им дозволи и овој пат, макар пригодно, да...

Колумна на Мирка Велиновска: Симптоматологија на англо-американското лудило

Овој текст им го посветувам на храбрите и одважни македонски момци кои ги уапси и осуди како терористи квислиншката нелегитимна власт која по изведена куртон - револуција ја постави ЦИА, Брисел и НАТО на територијата на друга држава која...

Makeдoниja е гeocтpaтeшka packpcницa претворена од cлeпци во cлeпo цpeвo

       Почитувани, и покрај целосната фашистичка планетарна цензура, се надевам дека сепак допрела до вас веста за изведениот армиски преврат во постколонијален Мијанмар (колонијална Бурма) кој се случува после двомесечните масовни студентски протести во соседен Тајланд со...

Колумна на Мирка Велиновска: Луѓе и глyвци

Овој текст им го посветувам на ,,револуционерите,, од шарената куртон СДСС-соросоидно – УЧКаста ГМО бројлерска оргија организирана од цијашот Џес Бејли кои се каеле, демек. И баш ме интересиеа дали си обезбедија два сведоци со кои ќе докажат пред идната...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Латас: Hикој пола од своите граѓани не ги нарекол – злo, дури ни во вojната во 2001

За Заев сите што не гласаат за Шилегов се зло. Тежок збор, особено од политичар кој и плата и...
- Advertisement -spot_img