МЛЕКО

Ckaндал во „Лидл“: Компанијата место млеко продавала вода

Компанијата „Лидл“ испрати извинување до граѓаните поради техничка грешка при која наместо млеко, во некои пакувања се најде вода. „Лидл“ објави дека лабораториските анализи на 42 примероци со ист број ЛОТ, потврдуваат дека нема отстапувања во квалитетот на производот, но...

Oд cвoeтo млeкo нaпpaвилa бизниc: Мajкa зa нeкoлкy мeceци зapaбoтилa 20.000 дoлapи

Ова е еден од најнеобичните примери за тоа како луѓето денес заработуваат пари за живот... Случајот со една мајка од Флорида не е осамен, но таа заработила неверојатна сума на пари од она со што се „занимава“. Имено, Џули Денис...

ВО МАКЕДОНИЈА СЕ ПРОДАВАЛО НЕБЕЗБЕДНО МЛЕКО ЗА ДОЕНЧИЊА:Повлечено млеко за доенчиња од македонскиот пазар, било небезбедно за употреба

Агенцијата за храна и ветеринарство повлече дополнителни количини од млекото за доенчиња „Селија“ увезена од Франција од македонскиот пазар. „Преку системот на ЕУ во неколку наврати добиена е информација за небезбедна храна, како надополнувања на нотификацијата за небезбедна инфант-формула, млечна...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Коронавирусот премина и на дивечот

– Научниците открија дека Ковид-19 од луѓето преминал на диви елени во некои делови на Соединетите Американски Држави. Тие...
- Advertisement -spot_img