November 28, 2021, 7:09 pm

Мој ДДВ

Лукаревска: Пoбopник cyм дa ce згoлeми пpaгoт нa пoвpaтoт нa ДДВ oд мepкaтa МojДДB

Сања Лукаревска, директорката на Управата за јавни приходи (УЈП) и заменик-претседател на СДСМ, смета дека мерката „Мој ДДВ“ треба и понатаму да се унапредува, и вели  дека е најголем поборник да се зголеми прагот на повратот на ДДВ. – Во повеќе...

Проверете си ги трансакциските сметки: Почнува враќањето пари од „Викенд без ДДВ“

Министерот за финансии Фатмир Бесими најавува дека исплатите на средствата од мерката „Викенд без ДДВ“ треба да почнат од следната недела. Бесими не прецизира колку вкупно пари ќе им бидат вратени на граѓаните, но од претходно објавените податоци, станува збор...
- Advertisement -spot_img

Latest News

(Видео) Шпионcka афepa во САД: Откриен таен советски агент испратен да го поткопа економскиот систем на земјата

Американските републикански сенатори открија таен „советски агент“ испратен во САД во 1991 година со намера да го поткопа тамошниот...
- Advertisement -spot_img