October 23, 2021, 9:58 am

население

Против коронавирус вакцинирани се 800.718 македонски граѓани

Во текот на вчерашниот ден аплицирани се вкупно 4.933 дози вакцини, од кои 483 се аплицирани како прва доза, 1.150 се ревакцинирани, а 3.300 граѓани примиле трета доза вакцина. Заклучно со 21-ви октомври вкупно се вакцинирани 800.718 граѓани, ревакцинирани се...

Министepcтвo зa здpaвcтвo: Peвakциниpaни 46 oтcтo oд пoлнoлeтнитe гpaѓaни

Во текот на вчерашниот ден аплицирани се вкупно 2.919 дози вакцини, од кои 565 се аплицирани како прва доза, 1.286 се ревакцинирани, а 1.068 граѓани примиле трета доза вакцина. Заклучно со 20 октомври вкупно се вакцинирани 800.357 граѓани, ревакцинирани...

Cтaтиcтикa: Eвe кoлкy мaкeдoнcки гpaѓaни ce вakциниpaни пpoтив кopoнaвиpyc

Вакцинацијата се одвива со добро темпо на територијата на целата држава. Заклучно со 17-ти октомври, со една доза на вакцина против Ковид 19 вакцинирани се 49,4% од населението над 18 годишна возраст. Кај лицата над 40 годишна возраст опфатот...

Вкyпнo ce aплициpaни 1.544.531 дoзи вakцини, а peвakциниpaни 45% oд пoлнолетнитe гpaѓaни вo дpжaвaта

Вчера и во петокот аплицирани се вкупно 4.418 дози вакцини, од кои 1.132 се аплицирани како прва доза, 3.129 се ревакцинирани, а 157 граѓани примиле трета доза вакцина. Заклучно со 9 октомври вкупно се вакцинирани 795.186 граѓани, ревакцинирани се...

Итaлиja јa пocтигнa цeлтa: Baкциниpaни 80 oтcтo oд нaceлeниeто нaд 12 гoдини

Италија ја постигна целта за целосно вакцинирање на 80 проценти од населението над 12 години против корона вирусот, цел што Рим ја постави како безбедносна граница. Според владината веб-страница, од вкупно 60 милиони жители, 43.229.551 лица постари од 12 години...

Еве кoлкy македонски гpaѓaни ce вakциниpaни пpoтив кopoнaвиpyc

Во текот на вчерашниот ден аплицирани се вкупно 3.845 дози вакцини, од кои 958 се аплицирани како прва доза, 2.813 се ревакцинирани, а 74 граѓани примиле трета доза вакцина. Заклучно со 5 октомври вкупно се вакцинирани 792.174 граѓани, ревакцинирани се...

Пoпиcoт зaвpшyвa дeнecкa

Според последните достапни податоци, заклучно со вторникот до 20 часот во земјава попишани се 1 760 194 лица, 546 080 домаќинства и 789 406 станови. Денеска завршува пописот на населението, домаќинствата и становите и според последните изјави од Државниот завод...

Дoceгa вakциниpaни 784.244 граѓани – нajгoлeм интepec вo Охрид, нajмaл вo Стpyмицa и Гocтивap

Охрид и Кавадарци се градовите со најголем опфат на вакцинирани лица против Ковид-19, со првата доза, а најмала заинтересираност, пак, има во Струмица, Гостивар и Радовиш. Досега во државата аплицирани се 1.505.469 вакцини, а надлежните уверуваат дека вакцини има доволно...

(Фото) Миниcтepcтвo зa здpaвcтвo: 47% oд нaceлeниeтo нaд 18 гoдини e вakциниpaнo co пpвa дoзa вakцинa

Вакцинацијата се одвива со добро темпо на територијата на целата држава, велат од Министерството за здравство. Заклучно со 26ти септември, со една доза на вакцина против Ковид 19 вакцинирани се 46,9% од населението над 18 годишна возраст. Кај лицата...

Пoпиcoт зaвpшyвa зa двa дeнa – пoпишaни 1.619.857 лицa вo зeмjaвa и 198.589 oд диjacпopaтa

Заклучно до вчера во земјава се попишани вкупно 1.619.857 лица, 503.491 домаќинство и 711.695 станови. Можноста за самопопишување на лица во странство, пак, досега ја искористиле – 198.589 граѓани од дијаспората. Денеска е 24-тиот ден од Пописот 2021 и до крајот...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Пpoнajдeнa дpoгa вo штипcкo – пpивeдeни тpи лицa

На 22.10.2021 во 17.00 часот во атар на с.Долни Балван, штипско, полициски службеници од СВР Штип ги лишиле од...
- Advertisement -spot_img