October 20, 2021, 5:43 pm

неисплатени плати

(Видео) За срeќa бaгeрoт се рaсипaл: На грaдeжeн рaбoтник нe му билe исплaтeни плaти па се рeшил да дeмoлиpa згpaдa – штeтaтa е oкoлу...

Незадоволен градежен работник, поради наводна караница околу плата, влегол во багер и урнал поголем дек од фасада на штотуку изградена зграда. Штетата е околу 500.000 евра. Полицијата соопшти дека работникот бил бесен поради неисплатени плати. Тој не бил пијан, ниту...

Работниците бараат правна помош најмногу за неисплатени плати и откази

Намалени или неисплатени плати, откази и трансформирање на работниот однос од неопределено на определено време, се дел од работите поради кои работниците побарале правна помош и заштита во текот на минатата година. До Сојузот на синдикати на Македонија, кој...
- Advertisement -spot_img

Latest News

(Виедо) Османи му се зakaнувал на Фуркан: Heрвоза кај власта, продолжуваат нaпaдите врз новинари

Новинарот Фуркан Салиу на социјалните мрежи реагираше на односот на министерот за надоврешни работи, Бујар Османи, кој, како што...
- Advertisement -spot_img