December 5, 2021, 9:33 am

неработен ден

Следната седмица има неработен ден за сите граѓани, а еве кој ќе одмара уште по еден ден до крајот на месецов

Последниот неработен ден за 2021 година, кој ќе важи за сите граѓани ќе биде 8 декември (среда). На овој ден се празнува „Св. Климент Охридски“. Инаку во месец декември ќе одмараат и граѓаните припадници на турската заедница во земјава на...

Точно на 12.12 во 12:12 часот – Синдикатите излегуваат на протест

Сојузот на синдикатите на Македонија повикува и организира протест, со цел, како што велат, за заштита на економските и социјалните права на своите членови и на сите работници од работниот однос. Протестот ќе започне на 12.12.2021 година во 12.12...

Понеделник неработен ден за припадниците на албанската заедница

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на РМ (,,Службен весник на РМ,, бр.21/98 и 18/07), 22 ноември 2021 година (понеделник), Денот на Албанската азбука, е неработен ден за граѓаните припадници на албанската...

Дeнoт на Мaкeдoнcката peвoлyциoнepнa бopбa – нepaбoтeн зa cитe гpaѓaни

Денот на Македонската револуционерна борба, 23 октомври (сабота), е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика. Од Министерството на граѓаните на Република Македонија им го честитаат Денот на Македонската револуционерна борба.

Cлeдyвa пpoдoлжeн викeнд, а oвoj мeceц имa yштe eдeн нepaбoтeн дeн – Евe yштe кoлкy пpaзници останаа дo кpaјoт на годинaтa

За сите граѓани неработни ќе бидат 11 октомври (понеделник), Ден на народното востание, 23 октомври (сабота), Ден на Македонската Револуционерна Борба, 8 декември (среда), “Св. Климент Охридски“. За граѓаните од католичка вероисповед – 01 ноември (понеделник), Празникот на сите светци,...

Сpeдa e нepaбoтeн дeн зa cитe мaкeдoнcки гpaѓaни

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07) информира дека оваа среда е неработна. 8-ми септември 2021 година (среда), Денот на независноста е неработен ден за...

Пeтoк пpeд Дyхoвдeн нepaбoтeн зa пpaвocлaвнитe вepници

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека 18 јуни, Духовден, петок пред Духовден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија. Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РM („Службен...

Од 1 октомври недела станува неработен ден, предвидени се исклучоци за неколку дејности

Од 1 октомври недела станува неработен ден за сите, соопшти премиерот Зоран Заев по денешната владина седница. Усвоени се измените во законите за работни односи и за трговски друштва и тие ќе бидат испратени до Собранието. Посебна грижа, рече Заев,...

Нapeдниoт пoнeдeлник нepaбoтeн дeн зa гpaѓaнитe oд кaтoличкa вepoиcпoвeд

Министерството за труд и социјална политика, соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 05 април 2021 година (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден е неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед...

Недела неработен ден, исклучок само неколку категории

На денешната седница на Економско социјалниот совет се разгледуваше драфт текстот за законското решение за „недела неработен ден”. Трипартитниот дијалог ја потврди намерата на Владата – недела да се прогласи за неработен ден, односно според она што денеска...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Дополнетиот Предлог-буџет за 2022 година се враќа на усвојување во Собранието

Предлог-буџетот за 2022 година по дополнувањата од Владата направени врз основа на амандманската расправа во собраниските комисии, се враќа...
- Advertisement -spot_img