October 19, 2021, 3:48 pm

нефункционални кредити

Aнaлизa: Сè пoтeшкo ce вpaќaaт дoлгoви – нeфyнкциoнaлнитe кpeдити co pacт oд 21,4 oтcтo…

Од 2008 година кога светот ја живееше големата финанасиска криза, за првпат во првиот квартал од оваа година е регистриран најголем квартален раст на нефункционалните кредити во банкарскиот сектор во земјава. Неизвесноста поради пандемијата, но и поради темпото со кое се...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Вархеји: Мора да испорачаме за Македонија и Албанија, одлагaњето е штeтно за кредибилитетот на Европската Унија

Еврокомесарот за проширување ги презентираше извештаите за реформскиот напредок на земјите од Западниот Балкан и Турција пред европратениците и...
- Advertisement -spot_img