Архива на ознаки образование

Јапонската влада ќе додели неповратни грантови за македонски институции

  • March 9, 2018
  • Коментари
Пет здравствени и четири образовни институции од Македонија денеска ќе потпишат договор за неповратни грантови од Јапонската влада во вредност од 428.066 илјади евра. Како што инфомираат од Амбасадата на Јапонија договорите кои оваа година се во рамки на „Грант програмата за мали проекти“ ќе ги потпишат добитниците на грантовите и првиот резидентен амбасадор во […]

ДЕСКОВСКА: Оваа година екстерно тестирање нема да има

  • May 31, 2017
  • Коментари
Идната министерка за образование Рената Десковска на прес-конференција во Собрнието порача дека нема да има екстерно тестирање. – Одблокирана е работата на Собранието и направен е договор за неколку комисии меѓу кои и Комисијата за образование и уште утре на дневен ред ќе биде екстерното тестирање. Се надеваме дека опозицијата ќе соработува и ако е […]

ПРИЛЕПСКИТЕ СРЕДНОШКОЛЦИ СЕКОЈДНЕВНО ПОМАСОВНИ ВО ПОДДРШКАТА ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА: Ја бојкотираа наставата и протестираа низ прилепските улици

  • March 16, 2017
  • Коментари
Како и минатите денови така и утрово прилепски средношколци повторно решија да ја бојкотираат наставата во знак на поддршка за граѓанската иницијатива „ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА“ и протестираа низ прилепските улици. Средношколците од Прилеп со македонски знамиња во рацете, се уште едни во низата кои решија да кажат „НЕ“ на двојазичноста и на дебати кои се […]