Архива на ознаки ОРБАН

ОРБАН СО ПОРАКА:Ако примиме мигранти, не ветувам дека ќе имате пензии

  • March 14, 2018
  • Коментари
Унгарскиот премиер Виктор Орбан изјави дека „не може да вети“ дека Унгарија ќе има пари за зголемување на пензиите, детските додатоци или даночни олеснувања за семејствата со деца, „ако земјата биде приморана да прими мигранти со трошоци од девет милиони форинти (28.900 евра) по мигрант годишно“. Орбан во видео прилог, кој го објави на својата […]