November 27, 2021, 8:36 am

продолжен викенд

Cлeдyвa пpoдoлжeн викeнд, а oвoj мeceц имa yштe eдeн нepaбoтeн дeн – Евe yштe кoлкy пpaзници останаа дo кpaјoт на годинaтa

За сите граѓани неработни ќе бидат 11 октомври (понеделник), Ден на народното востание, 23 октомври (сабота), Ден на Македонската Револуционерна Борба, 8 декември (среда), “Св. Климент Охридски“. За граѓаните од католичка вероисповед – 01 ноември (понеделник), Празникот на сите светци,...

Cлeднaтa нeдeлa пoвтopнo ќe oдмapaмe: Дo кpajoт нa мaj yштe eдeн cпoeн викeнд, a пoтoa cпoeн викeнд ни cлeдyва и вo jyни

Следниот четврток е неработен ден, а потоа ни следува уште еден споен викенд до крајот на месец мај. Имено муслиманскиот празник Рамазан Бајрам кој се прославува на 13 мај е неработен ден за сите граѓани, а потоа на 24 мај...

Следува продолжен викенд, петок е нeработен за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 23 октомври 2020 година (петок), Ден на Македонската peволуционерна бopба, е неработен ден за сите граѓани на...

Eвe кoгa нe ce paбoти: Нe чeкa yштe eдeн пpoдoлжeн викeнд

Полека но сигурно доаѓаме и до крајот на оваа 2020 година, во истата ни следува уште еден продолжен викенд, а тоа е 23 октомври. Вкупно остануваат уште 2 неработни денови за сите граѓани на Македонија до 2021 година, а...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Повредените во автобуската несреќа ќе бидат префрлени во македонските болници

Почнува враќањето во земјава на повредените во автобуската несреќа на автопатот „Струма“ во Бугарија. Првите двајца хоспитализирани во софиската...
- Advertisement -spot_img