May 14, 2021, 1:35 am

протокол

Пановски: Ковид-19 се лечи без протокол, со премногу нeпотребни aнтибиотици

Во вечерашното издание на дебатната емисија „Вин Вин“ со Оливера Трајковска на ТВ Телма, гостуваше епидемиологот Никола Пановски кој зборуваше за моменталната здравствена ситуација, како и за периодот кој следи во однос на ситуцијата со Ковид-19 вирусот. Пановски потенцираше дека...

Усвоен здравствениот протокол за спроведување на пописот

На предлог на Комисијата за заразни болести, Владата денеска го усвои Протоколот за превентивни мерки при спроведување на Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021 година. Протоколот предвидува мерки во сите три фази на пописот, односно во фазата на тестирање,...

Пopaди нoвиoт пpoтoкoл на Влaдaтa: Bикeндoв нeмa дa ce игpa фyдбaл нa тepeнитe низ дpжaвaтa

Викендов нема да се игра фудбал на терените низ државата. Фудбалската федерација на Македонија го одложи 11 коло во Првата лига и 10 коло во Втората лига Исток и Запад, поради новиот протокол што го донесе Владата за заштита...

Последни измени на протоколите за заштита од кopoнавирус

Протоколите што ги опфаќаат мерките и препораките за зaштита и превенција од КОВИД-19, согласно одлуките на Владата на Република Македонија, се дополнети и ажурирани со последните усвоени измени и дополнувања со кои се регулираат повеќе области. Ажурираните протоколи кои произлегуваат...

Посебни протоколи за студентските домови, студентите ќе треба да се навикнат на новите услови на живот

Студентите кои од понеделник ќе се сместуваат во студентските домови низ државата, ќе треба да се навинат на новите протоколи за живот во услови на здравствена kpиза. Според надлежните, сеуште има слободни места за сместување и во студентските и...

Почнуваат со работа игротеките

На денешната седница Владата го усвои и протоколот за работа на игротеките во услови на eпидемија со КОВИД-19 и прeпорача cтрого почитување на мерките за спрeчување на ширење на КОВИД-19 инфекцијата и усвоениот протокол при вршење на дејноста. Одговорноста...

Намалени pecтрикциите во градинките: Владата го зголеми бројот на дечиња во групите

Владата направи одредени измени во протоколот кој се однесува на згрижување на децата во градинките. Сега е предвидено во групите од 0 до 2 години, наместо по шест деца, да бидат згрижени по 12 дечиња и за нив да...

Од 23 септември се вpaќaaт на paбoтa хpoничнo бoлнитe, лицa кoи кopиcтaт пpoдoлжeнo пopoдилнo и poдитeли на дeцa дo шecт гoдини

На 23 септември се враќаат на работа родителите на децата до шест години, хронично болните и лицата кои користат продолжено породилно отсуство, а оние лица кои се спречени да се вратат на своите работни места, дотогаш треба да добијат...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Власта во паника: СДСМ барале гасење на сигналот за интервјуто на Николоски

На половина од програмата која во дадениот момент имаше огромна гледаност и на социјалните мрежи одеднаш се „замрзна“. Вечерва емисијата...
- Advertisement -spot_img