October 19, 2021, 4:54 pm

пустина

(Видео) Зошто градините во Сахара се кружни?

Фармери од Сенегал се на пат да изградат вистински Кинески ѕид, но нивниот ќе биде целосно зелен. Ако некој патува над пустината Сахара во Сенегал вниманието сигурно ќе му го привлечат зелените кругови долу. Тие кругови се зелени градини...

(Видео) Неверојатно: Падна снег во Сахара, најжешката и најсува пустина во светот

Многу студено време погоди многу земји на почетокот на оваа година, но од Алжир пристигнуваат скоро неверојатни вести - падна снег во Сахара, една од најжешките и најсуви пустини во светот.   Снегот е снимен во околината на саханскиот град Аин...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Сајкоски до Заев: Да ги наречеш зло сите што не гласале за тебе само значи дека си отсутен од реалноста и бecкрупулозен во намерата...

Генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Ѓоргија Сајкоски ја коментирапе изјавата на претседателот на СДСМ, Зоран Заев, кој ги оцрни сите...
- Advertisement -spot_img