October 19, 2021, 3:43 pm

Сахара

(Видео) Зошто градините во Сахара се кружни?

Фармери од Сенегал се на пат да изградат вистински Кинески ѕид, но нивниот ќе биде целосно зелен. Ако некој патува над пустината Сахара во Сенегал вниманието сигурно ќе му го привлечат зелените кругови долу. Тие кругови се зелени градини...

Eкcтpeмни гopeштини во јyжна Европа: Caхapcкиoт пecoк дoнece eкcтpeмни тeмпepaтypи

Песокот од африканската пустина стигна до јужна Европа, во облик на жолти облаци, и донесе екстремни температури од 40 степени. Сахарскиот песок од дините на африканската пустина носен од силни ветрови премина во јужен Медитеран и стигна до италијанското небо,...

(Фото) Нepeaлнo: Heбoтo нaд источна Франција кaкo вo aпoкaлиптичнo cцeнapиo

Песок од Сахара го обои небото во жолта и окер боја на источна Франција, Феноменот, е импресионирачки, но тој се случува редовно, наведе Метео Франс, јави дописникот на МИА. Небото доби окер тонови, воздух полн со прашина, слој песок што...

(Видео) Неверојатно: Падна снег во Сахара, најжешката и најсува пустина во светот

Многу студено време погоди многу земји на почетокот на оваа година, но од Алжир пристигнуваат скоро неверојатни вести - падна снег во Сахара, една од најжешките и најсуви пустини во светот.   Снегот е снимен во околината на саханскиот град Аин...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Октомвриската пензија за пезнионерите ќе се исплаќа од 26 октомври

– Пензионерите со средствата од октомвриската пензија преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа ќе можат располагаат...
- Advertisement -spot_img