Свети Ѓорѓи Кратовски

Дeнecкa пpaвocлaвнaтa цpквa гo пpaзнyвa Свети Ѓорѓи Кратовски – eвe чив зaштитник e

Свети Ѓорѓи Кратовски е заштитник на градот Кратово, со силен култ не само во Кратовско туку и на многу поширок простор. На 24/11 февруари Светата православна црква го празнува денот на Свети Ѓорѓи Кратовски кој на овој ден 1515 година...
- Advertisement -

Latest News

(Видео) Во живо: Голем пpoтecт пpoтив полициската бpyтaлнocт во Берлин

Во Берлин се одржува протест против полицискиот „расизам“ и наводна десничарска инфилтрација во германските агенции за спроведување на законот. Протестот...
- Advertisement -