January 22, 2021, 3:50 pm

седница

Во Coбpaниeтo зaпoчна ceдницaтa зa пocтaвyвaњe пpaтeнички пpaшaњa, пpвa пo 100-те дeнa oд избopoт нa нoвaтa Bлaдa

Во Собранието на Република Македонија започна седницата за поставување пратенички прашања, прва по 100-те дена од изборот на новата Влада на премиерот Зоран Заев. Седницата започна со одговорите на писмено поставените прашања, а претходно координаторот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ...

Владата си терала седница: Три пати зголемен данок на имот во кој сопственикот не живее

Владата на Република Македонија на денешната редовна 27-ма седница, го утврди текстот на Дополнетиот предлог-буџет за 2021 година. Владата прифати 18 амандмани за измени и дополнувања на Предлог-буџетот за 2021, што произлегоа од расправата за буџетот во собраниските комисии и...

Закажана видео седница на Владата, на дневен ред неколку точки

Владата на Република Македонија, денеска, со почеток во 12:00 часот, ќе ја одржи редовната 27-ма седница преку видео-конференциска интернет врска со повеќе точки на дневен ред. За заклучоците и одлуките од седницата, велат од Владата, јавноста ќе биде информирана преку...

Дeнecкa ceдницa нa Буџетскиот coвeт нa Сoбpaниeтo

Вообичаено, претседател на Буџетскиот совет е еден од потпретседателите на Парламентот. Минатата недела за потпретседатели на законодавниот дом беа избрани Горан Мисовски и Фадил Зендели. На денешната седница на дневен ред се Предлог на стратешкиот план на Собранието за периодот...

Bлaдaтa на Македонија ќe ja oдpжи 26-тaтa ceдницa

Владата на Република Македонија, денеска, со почеток во 11:00 часот, ќе ја одржи редовната 26-та седница со повеќе точки на дневен ред од интерес на граѓаните и од својата програма за работа. На денешната седница, на предлог на Министерството за животна...

Coбpaниcкaтa кoмиcиja ќe pacпpaвa зa пpeдлoг-зaкoнoт зa пoддpшкa нa плaтитe

Комисијата за финансирање и буџет во собранието на Република Македонија ќе одржи седница. На оваа седница, Комисијата ќе ги разгеда предлозите на законите за финансика поддршка на физички лица кои вршат самостојна дејност погодени од здравствено-економската криза предизвикана од вирусот...

Денес седници на неколку собраниски комисии

Во Собранието на Република Македонија денеска се закажани седници на неколку собраниски комисии. Според информациите на веб страницата на Собранието, најавени се седници на Комисијата за транспорт, врски и екологија, на Комисијата за финансирање и буџет, на Комисијата за политички...

Вечерва ceдница на Владата, на дневен ред повеќе тoчки

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи редовната 14-та седница со повеќе точки на дневен ред од својата програма за работа и од интерес на граѓаните. За одлуките од седницата, која ќе се одржи преку видеоконференциска врска и...

Денес седница на комисиите за одбpaна и бeзбедност, за нaдорешна политика, за финансирање и буџет

Во Собранието денеска ќе се одржат седници на комисиите за надорешна политика, за одбрaна и бeзбедност, за финансирање и буџет, како и Законодавно-правната комисија. На дневен ред на Комисијата за надворешна политика се предлог законите за рaтификација на Договорот меѓу...

Пopaди пaндeмиjaтa oткaжaнa ceдницaтa нa Европскиот пapлaмeнт вo Стразбур

Седницата на Европскиот парламент, планирана од 19 до 22 октомври, поради пандемијата на коронавирусот, нема да се одржи во Стразбур, туку ќе биде организирана видео-конференција, објави денеска претседателот на Европскиот парламент, Давид Сасоли. „Со жалење соопштувам дека пленарната седница следната...
- Advertisement -

Latest News

Bо насока болницата да биде подостапна за сите пациенти: Аџибадем Систина“ ги намали 20 проценти цените во новата педијатриска болница

Педијатрискиот стационар во „Аџибадем Систина“ овозможува третман на болно дете на возраст од 0 до 16-годишна возраст. Во него...
- Advertisement -