October 20, 2021, 9:33 pm

седница

Започна денешната владина седница

Владата денеска со почеток во 17:00 часот ќе ја одржи редовната 98-ма седница. Како што соопшти владината прес-служба, за донесените одлуки и заклучоци од владината седница ќе информираат со соопштение.

Ангелов: Зaкaжaв ceдницa нa Глaвниoт штaб зa yпpaвyвaњe co kpизи, пoтoa пpeд ceдиштeтo нa Цук ќe oдpжимe пpec-кoнфepeнциja

Директорот на ЦУК Стојанче Ангелов, преку социјалната мрежа Фејсбук вели дека поради пожарите кои што ја зафатија Македонија, беше прогласена кризна состојба од страна на Владата. Ангелов напомена дека денес во 13:00 часот ќе се одржи седница на Главниот штаб...

Влaдaтa дeнecкa ќe јa oдpжи peдoвнaтa 94-та ceдницa

Владата на Република Македонија, денеска, преку видео конференциска интернет врска ќе ја одржи редовната 94-та седница со повеќе точки на дневен ред од својата програма за работа и од интерес на граѓаните.  На предлог на Министерството за образование и наука,...

(Видео) Ceдницa нa coбpaнискaтa кoмиcиja зa евpoпcки пpaшaња

Со критики за злоупотреба на европското знаменце, процедурални забелешки и меѓусебни навреди, започна дводневната комисиска расправа за Законот за државјанство во Собрание. Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ и Левица реагираат зошто власта не организира јавна расправа, убедени се дека законот не е...

Bлaдa: Ce пpoшиpyвa oпфaтoт зa финaнcиcкa пoддpшкa нa инвecтициитe

Владата денеска ги утврди и измените и дополнувањата на Законот за финансиска поддршка на инвестиции. Со предложените измени и дополнувања се уредуваат видовите, висината, условите, начинот и постапката за доделување на финансиска поддршка на инвестициите на деловните субјекти кои ќе...

Bлaдaтa зaкaжa ceдницa нaплaднe

Владата денеска со почеток во 12 часот ќе ја одржи редовната 87-ма седница со повеќе точки на дневниот ред од својата програма за работа и од интерес на граѓаните. На седницата, на предлог на Министерството за внатрешни работи ќе се...

(Видео) Пoлитичapи фaтeни на дeлo: Зјапање во телефон за време на седница?

Сигурно и вие во одреден момент чепкате низ телефонот за време на здодевен деловен состанок, а истото важи и за политичарите. Сепак, бидејќи станува збор за луѓе чија плата ја обезбедуваат даночните обврзници, сепак треба да бидат повнимателни и да...

Ceдницa нa Bлaдa вo 12 чacoт – eвe кoи тoчки ќe бидaт oпфaтeни

Владата денеска со почеток во 12 часот ќе ја одржи редовната 83-та седница со повеќе точки на дневниот ред од својата програма за работа и од интерес на граѓаните. На седницата, ќе биде разгледан Записникот од четириесет и третиот состанок...

Coбpaниeтo ќe ja пpoдoлжи 43-тaтa ceдницa

Собранието денеска треба да ја продолжи 43-тата седница, на чиј дневен ред остана повеќе точки, меѓу кои и предлог измените на Законот за основното образование и предлог законските решенија за утврдување на максималните цени за болничко лекување и за...

Coбpaниeтo ќe ja пoчнe 43. ceдницa – eвe кoи тoчки ќe бидaт oпфaтeни

Собранието денеска треба да ја започне 43. седница на која на дневен ред се 55. точки, меѓу кои, нови именувања, закони по скратена постапка, во прво и во второ читање, две интерпелации, ратификации на договори и друго. Дел од...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Во лyдилото заборавија кој ги донесе на власт

СДСМ никогаш немале мирна транзиција на власт, не верувам дека ќе имаат и сега, истакна Александар Митовски во гостувањето...
- Advertisement -spot_img