October 20, 2021, 7:38 pm

седница

Владата вечерва ќе одржи седница, на дневен ред повеќе точки

Владата на Република Македонија денеска, преку видеоконференциска интернет врска ќе ја одржи редовната 73-та седница со повеќе точки на дневниот ред од својата програма за работа и од интерес на граѓаните, соопшти Секторот за односи со јавноста на Владата За...

Ceдницa нa Bлaдaтa вo 12 чacoт – eвe кoи тoчки ќe бидaт oпфaтeни

Владата денеска ќе ја одржи редовната 71-ва седница со повеќе точки на дневниот ред од својата програма за работа и од интерес на граѓаните. Според предложениот дневен ред, на седницата, меѓу другото, ќе биде разгледан Предлог- законот за ратификација на...

Bлaдaтa зaкaжa ceдницa – ќe пoчнe вo 19 чacoт

На седницата, пред министрите, ќе се најде и Информацијата за статусот на проектите кои се финансираат од меѓународни финансиски институции и билатерални кредитори, во насока на искористеноста на заемите и инвестициските грантови за истите. Владата вечерва, со почеток во 19:00...

Bлaдaтa зaкaжa ceдницa – eвe вo кoлкy часот ќe oдлyчyвa зa нoвитe мepки

Владата денеска ќе ја одржи редовната 69-та седница, со повеќе точки на дневниот ред од својата програма за работа и од интерес на граѓаните. На седницата, која ќе започне во 12:00 часот, ќе биде разгледан Записникот од триесет и шестиот...

За нeкoлкy чaca ќe ce oдлyчи дo кoгa ќe тpae пoлициcкиoт чac

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи редовната 68-ма седница, со повеќе точки на дневниот ред од својата програма за работа и од интерес на граѓаните. На седницата, која ќе започне во 19:00 часот, ќе биде разгледуван Записникот од...

Владата закажа седница во 12 часот

Владата денеска во 12 часот ќе ја одржи редовната 67-ма седница, со повеќе точки на дневниот ред. На седницата, министрите ќе расправаат по Записникот од Триесет и четвртиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска...

Bлaдaтa зaкaжa ceдницa вo 12 часот – eвe кoи тoчки ќe бидaт paзглeдaни

Владата денеска ќе одржи редовна седница со повеќе точки на дневниот ред од својата програма за работа и од интерес на граѓаните. На 66-тата седница, со почеток во 12:00 часот, Владата според дневниот ред ќе ги разгледа Предлог-програмата за изменување...

Coбpaниeтo ќe ja пpoдoлжи 34-тa ceдницa

Собранието денеска ќе ја продолжи 34. седница, на чиј дневен ред се повеќе предлог-закони во прво читање. Пратениците ќе расправаат за Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за прекршоците, по скратена постапка, за измените и дополнувањата на законите за...

Утре пoвтopнo oбид зa дeблokaдa нa Coбpaниeтo

Претседателот на Собранието Талат Џафери ја закажа за во недела пленарната седница на која треба да се изгласааат петтиот сет економски мерки. Во соопштението од кабинетот на Џафери е наведено дека прво е закажана 32-та пленарна седница, а веднаш...

Bлaдaтa нaплaднe ќe ja oдpжи peдoвнaтa 65-тa ceдницa

Владата денеска со почеток во 12:00 часот ќе одржи редовна седница со повеќе точки на дневниот ред од својата програма за работа и од интерес на граѓаните, информира владината прес-служба. На 65-тата седница, според предложениот дневен ред, министрите, на предлог...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Затвopeна модулapната бoлницa во Скопје, пpoкисна кpoвот

Затворена е модуларната болница во Скопје поради тоа што дел од кровот почнал да прокиснува. Поради обилните врнежи од дожд...
- Advertisement -spot_img