December 8, 2021, 10:34 pm

седница

Владата закажа седница во 12 часот

Владата денеска во 12 часот ќе ја одржи редовната 67-ма седница, со повеќе точки на дневниот ред. На седницата, министрите ќе расправаат по Записникот од Триесет и четвртиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска...

Bлaдaтa зaкaжa ceдницa вo 12 часот – eвe кoи тoчки ќe бидaт paзглeдaни

Владата денеска ќе одржи редовна седница со повеќе точки на дневниот ред од својата програма за работа и од интерес на граѓаните. На 66-тата седница, со почеток во 12:00 часот, Владата според дневниот ред ќе ги разгледа Предлог-програмата за изменување...

Coбpaниeтo ќe ja пpoдoлжи 34-тa ceдницa

Собранието денеска ќе ја продолжи 34. седница, на чиј дневен ред се повеќе предлог-закони во прво читање. Пратениците ќе расправаат за Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за прекршоците, по скратена постапка, за измените и дополнувањата на законите за...

Утре пoвтopнo oбид зa дeблokaдa нa Coбpaниeтo

Претседателот на Собранието Талат Џафери ја закажа за во недела пленарната седница на која треба да се изгласааат петтиот сет економски мерки. Во соопштението од кабинетот на Џафери е наведено дека прво е закажана 32-та пленарна седница, а веднаш...

Bлaдaтa нaплaднe ќe ja oдpжи peдoвнaтa 65-тa ceдницa

Владата денеска со почеток во 12:00 часот ќе одржи редовна седница со повеќе точки на дневниот ред од својата програма за работа и од интерес на граѓаните, информира владината прес-служба. На 65-тата седница, според предложениот дневен ред, министрите, на предлог...

Ceдницa нa coбpaниcкaтa Koмиcиja зa дeлoвнички и мaндaтнo-имyнитeтни пpaшaњa

На денешната Седница на собраниската Комисија ќе се расправа за спроведувањето на Кодексот за етичко однесување на пратениците во Собранието и за Упатството за примена на Кодексот во провото тримесечје од годинава. Собраниската Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања денеска...

Ceдницa нa Aнтиkopyпциcкaтa кoмиcиja

Државната комисија за спречување на корупцијата денеска ќе одржи продолжение на 47. седница. Седницата првпат беше закажана и одржана на 31 март. Меѓу точките на дневниот ред беа и усвојувањето на Извештајот за работа на ДКСК за 2020 година и...

Продолжи седницата за одложување на пописот

Собранието попладнево го започна продолжението на 38. седница на чиј дневен ред се измените и дополнувањата на Законот за попис, со којшто се предвидува одложување на пописот за септември, и измени и дополнувања на Изборниот заоник. На барање на...

Прекината седницата за одложување на пописот, пратениците не можеле да најдат паркинг

Собранието на Република Македонија попладнево го започна продолжението на 38. седница на чиј дневен ред се измените и дополнувањата на Законот за попис, со којшто се предвидува одложување на пописот за септември, и измени и дополнувања на Изборниот заоник....

Coбpaниeтo ќe ja пpoдoлжи 38. ceдницa вo 15 чacoт

Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за попис на населението, домаќинствата и становите во Република Македонија, 2021 година, по скратена постапка денеска помина и на Законодавно-правната комисија, откако вчера доцна попладне заврши општата и амандманска расправа на Комисијата...
- Advertisement -spot_img

Latest News

САД испраќа нова пратка opyжје и мyниција во Украина како дел од одбpaнбената помош вредна 60 милиони долари

САД ќе испратат оружје и муниција во Украина оваа недела, односно последната серија воена помош планирана за годинава, изјави...
- Advertisement -spot_img