Архива на ознаки социјални мрежи

ВИСТИНСКА ВОЈНА ВО МАКЕДОНСКИОТ ИНТЕРНЕТ ПРОСТОР: Лидерите на #Бојкотирам се бараат под дрво и под камен од владините платеници!

  • July 21, 2018
  • Коментари
Десетина дена специјалисти за социјални мрежи и експерти за дигитални технологии се обидуваат да ги идентификуваат лидерите на движењето #бојкотирам кое зема се поголем замав. Движењето започна на Твитер се прошири и на другите социјални мрежи а заговорниците на Договорот со Грција и позитивен исход на претстојниот референдум зссега не успеваат да им парираат или […]

Лажните вести нa Твитер се шират 70 отсто побрзо од вистината

  • March 9, 2018
  • Коментари
Лажните вести на Твитер се шират побргу и подалеку од вистината, а таа нерамнотежа во поголема мера ја создаваат луѓето отколку таканаречените ботови, компјутерските програми за комуникација на интернет сервисите. Во студија на истражувачи од Институтот за технологија во Масачусетс проверени се речиси 126.000 вести кои ги поделиле три милиони луѓе на Твитер од 2006 […]