May 14, 2021, 1:56 am

Теодор Тирон

Дeнecкa e cвeти вeликomaчeник Тeoдор Тирон

Војникот што го бранеше христијанството. Со името на Теодор Тирон е поврзан и празникот Тодорова Сабота (Тодорица) што се празнува во првата сабота од Велигденскиот пост Светиот великомаченик Теодор Тирон (тирон, значи регрут-војник) живеел во понтискиот град Амасија за време на...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Власта во паника: СДСМ барале гасење на сигналот за интервјуто на Николоски

На половина од програмата која во дадениот момент имаше огромна гледаност и на социјалните мрежи одеднаш се „замрзна“. Вечерва емисијата...
- Advertisement -spot_img