Трифун Костовски

Koлyмнa нa Трифун Костовски: Пpвo лицe eднинa

Денеска решив да ве ослободам од мојата континуирана потреба да пишувам за криминалното носење на Еуростандард банка во стечај. За денешнава колумна бев поттикнат од двајца мои пријатели на Фејс Бук со што сакам да го споделам во себе...

Koлyмнa нa Трифун Костовски: Moлк зa Еypocтaндapд бaнкa

Несомнено е дека ќе бидам „досаден“, наметнувајќи ви ги темите поврзани со стечајот на Еуростандард банка. Имам многу причини и аргументи за тоа. Веќе 11 месеци Еуростандард банка е во стечај и денеска владее молкот. На моите отворено поставени прашања...

Трифун Костовски: Cyдиитe кoи ja вoдaт oвaa иcтpaжнa пocтaпкa нeкa cи ja пpeиcпитaaт cвojaтa coвecт

Почитувани читатели, Сметам дека јавноста треба да биде информирана за начинот на кој се води постапката против мене, поврзана со стечајот на Еуростандард банка во Основниот кривичен суд Скопје. Јавноста е иформирана дека имотот ми е замрзнат бидејќи е покрената постапка...

Koлумнa нa Трифун Костовски: Еypocтaндapд бaнкa вo cтeчaj

Би сакал да го споделам своето разбирање за нештата поврзани околу носењето на Еуростандард банката во стечај и водењето на самата стечајна постапка. Сакам да потцртам дека во случајов се работи за две фази на еден ист случај. Во изминатите...

Koлyмнa нa Трифун Костовски: „Тpaнcпapeнтнocт“

Би сакал да ги споделам со вас моите размисли за транспарентноста која се практикува во нашиот секојдневен живот. За жал заклучувам дека транспарентноста во Македонија е на многу ниско ниво во сите области на нашето живеење, од интимни и...

Koлyмнa нa Трифун Костовски: „Бpaтcтвo и eдинcтвo“

Почитувани пријатели, Го користам животното искуство да се навратам на овој многу силен слоган кој беше практикуван и многу често повторуван од тогашниот Претседател на СФРЈ, Јосип Броз Тито, кој умееше да каже: Чувајте го братството и единството како зеница...

Koлyмнa нa Трифун Костовски: „Кaбaeт“

По сила на нештата, имајќи ја предвид мојата посветеност да се расчисти криминалот поврзан со стечајот на Еуростандард банка, денес повторно сакам да споделам со вас мои размислувања, анализи и заклучоци. Минаа 10 месеци од упокојувањето на Еуростандард банка. До...

Koлумна на Трифун Костовски: „Микpocaм Пpилeп“

Денеска сакам да ја споделам со вас радоста која што ја почувствував, гледајќи ја документарната емисија за зачетокот и развојот на фирмата Микросам што претставува еден уникатен пример во македонската реалност од 90-те години наваму. Микросам е пример на...

Koлyмнa нa Трифун Костовски: „Зa мaкeдoнcкитe paбoти“

Убеден сум дека многумина очекуваат дека денешнава колумна ќе биде посветена на Еуростандард банка, меѓутоа одлучив да ве одморам од оваа тема, а и себеси, бидејќи и во иднина ќе пишувам на тема Еуростандард банка сѐ додека не се реши...

Koлyмнa нa Трифун Костовски: „Зoштo?“

Во нашето секојдневие секогаш има повеќе прашања отколку одговори. Од неодамна станав дел од социјалните мрежи во Македонија со цел подобро да ги запознаам моите сограѓани и сограѓанки, а истовремено и тие да ме запознаат мене. Дружењето ни стана секојдневно...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Наставничкиот пленум најави бojkoт на наставата доколку не ги добијат зголемување на платите

Наставничкиот пленум со писма до министерката Мила Царовска и до синдикатите СОНК и НСОН, соопшти дека бара зголемување на...
- Advertisement -spot_img