Фатмир Бесими

Цените во малопродажба растат, Бесими вели почекајте ќе ги видите ефектите од мерките

Веќе во првиот квартал од 2021 година ќе се видат ефектите од мерките кои Владата преку државниот буџет ги презема со цел да се стабилизира економијата во состојба на криза, оцени денеска од Тетово, министерот за финансии Фатмир Бесими...

Бесими: “Пaндeмиjaтa co Koвид-19 дoвeдe дo нajгoлeмa eкoнoмcкa kpизa штo ce cлyчилa oд Гoлeмaтa дeпpecиja нaвaмy”

Пандемијата со Ковид-19 доведе до најголема економска криза што се случила од Големата депресија наваму, предвидливоста е тешка, но среднорочната проекција е неопходна и клучна за дефинирање на моделот на побрз економски раст базиран на иновации, човечки капитал и...

Македонија на распродажба: Ќе се продаваат „Пошта“, „МЖ-Транспорт“, Тутунски комбинат – Прилеп…

Министерот за финансии Фатмир Бесими најавува дека ќе се пристапи кон процес на репрограмирање на долг рок во услови на подобрена позиција на каманите стапки за задолжување, како и издавање еврообрзница во земјава, во која би инвестирале странски инвеститори. -Имаме...

(Видео) Без коментар: Министерот за финансии Бесими не знаеше да одговори на прашањата на новинарката

Министерот за финансии Фатмир Бесими вчера беше гостин во емисијата „Топ тема“ на телевизија Телма. Во еден момент новиот министер од „трема“ не знаеше да одговори на новинарските прашања на новинарката. Па така кога таа го запраша за кои проекти...
- Advertisement -

Latest News

Усвоен здравствениот протокол за спроведување на пописот

На предлог на Комисијата за заразни болести, Владата денеска го усвои Протоколот за превентивни мерки при спроведување на Пописот...
- Advertisement -