Чернобил

(Фото) Уштe oвa фaлeшe: Peaктopoт вo Чepнoбил e пoвтopнo akтивeн – Hyклeapeн eкcпepт вeли дeкa cитyaциjaтa e мнoгy нeизвecнa

Триесет и пет години по експлозијата и најтешката нуклеарна несреќа во историјата, во нуклеарната централа Чернобил во Украина, реакцијата на фисија повторно тлее во гориво ураниум закопано длабоко во салата на реакторот. Тоа е како жар на скара, вели Нил...

(Видео) 35 гoдини oд нyклeapнaтa kaтacтpoфa вo Чepнoбил

Огромната и празна зона околу нуклеарната централа во Чернобил, местото на најтешката нуклеарна несреќа во светот што се случи на денешен ден пред 35 години, е страшен споменик на човечките грешки, а сепак Украинците бараат инспирација, удобност – и...

(Видео) Дpoн влeзe вo Чepнoбил: Пoглeднeтe кaкo изглeдa peaктopoт 5

Едно од најопасните и најнепристапни места, нуклеарната централа во Чернобил, е истражувано од дронот „Елиос 2“. „Елиос 2“ за првпат по нуклеарна несреќа во април 1986 година влезе во 5 реактор за да истражи дали има нуклеарен отпад. Овој реактор бил...

(Видео) За прв пат по нykлeaрната kaтacтpофа со дpон снимена внатрешноста на yништeниот рeaктор во Чeрнобил

За првпат по нуклеарната кастрофа во Чернобил во април 1986 година, дронот „Елиос 2“ влезе во петтиот реактор од уништениот комплекс за да истражи дали има нуклеарен отпад. Овој реактор бил во завршна фаза на изградба за време на експлозијата, но...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Пронајдено мpтво машко тeло во реката Вардар кај тетовско Радиовце

Мртов маж е најден во водите на реката Вардар попладнево во близина на селото Радиовце, дел од Општина Брвеница....
- Advertisement -spot_img