Архива на ознаки vlada

ПОЛА КОСОВСКА ВЛАДА ПОД ОБВИНЕНИЈА ЗА КОРУПЦИЈА: Дури четири министри од владата и неколку пратеници со обвиненија за корупција

  • September 28, 2018
  • Коментари
Косовското Јавно обвинителство има покренато обвиненија против неколку членови на владиниот Кабинет за „злоупотреба на службената должност“ и за „корупција“, а со проблеми со законот се соочуваат и повеќе пратеници во косовското Собрание, пишува денеска весникот „Зери“ по повод апсењето на двајца пратеници, обвинети за закани кон обвинители. Претставници на граѓанскиот сектор за весникот велат […]

Владата реши нов клинички центар да се гради на територијата на општина Карпош

  • March 28, 2018
  • Коментари
Владата на Република Македонија на вчерашната седница ја разгледа и усвои информацијата за започнување на проектот за изградба на комплекс универзитетски клинички центар на локација во општина Карпош. Министерството за транспорт и врски и соодветните институции и општина Карпош да извршат измени во урбанистичките и катастарските и други планско урбанистичко–проектни документи за 2018 година. Со […]

НА ВИДИК НОВО СЦЕНАРИО НА СДС И АЛБАНСКИТЕ ПАРТИИ: Се подготвуваат да избираат незаконски и влада и без мандат од Иванов

  • May 16, 2017
  • Коментари
Копјата се кршат токму околу јавното откажување од . тиранска платформа, што треба да го направи Заев за да ја добие довербата од претседателот и да му биде доделен мандатот. Од СДСМ, пак, и натаму не се изјаснуваат јасно што е тоа што го даваат како гаранција до Иванов, но најавуваат избор на влада. Истото […]