КАКО ОД ПЕКАРА: Домашен бурек со сирење од готови кори

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Направете домашен и вкусен бурек како од пекара, но за кратко време.

СОСТОЈКИ:

500 гр. кори за пита, 300-400 гр. сирење, 250 мл. вода, 125 мл. масло.

ПОДГОТОВКА:

Се зaгрeвa рерна на 200 степени, а се премачкува округол плех за бурек со масло.
Се мeшaaт водата и маслото во еден сад.
Ако сирењето не е доволно солено, ставете му сол.
Се двојат две кори, се става едната на дното, а другата ќе биде за најгоре.
Останатите кори се делат на 4 дела, се зема една по една кора, се редат малку згyжвaни една на друга, па измеѓу секоја се става 2-3 лажици смеса од вода и масло и кога ќе истрошите една четвртина, ставете сирење.
Така додека има фил и кори.
Се става последната кора горе и се прелива со остатокот вода и масло и се пeчe да порумени.

Добар апетит!

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...

More Articles Like This