Американска база и постојана канцеларија на ДЕА во Македонија – само ова ни е спacoт

t

Претседателот на Либералната партија, Ивон Величковски испорача неколку барања до македонските политичари доколку сакаат навистина да се решат проблемите во државата.

Само Владата којашто ќе побара отворање:

– постојана Канцеларија на D.E.A. и

– американска или НАТО база…

…во 🇲🇰 всушност е за сојузништво на Македонија во НАТО и може да го отвора патот на земјата кон ЕУ.

Засега во власта и опозицијата е мртва трка кој да спречи ваква влада.

Отворањето на врските на Скопје со Брисел за почеток значи затворање на крими-мафиа-службењачите врски со Белград, т.е. Москва.

Договорите со 🇧🇬 сега и 🇬🇷 претходно се механизмите на патот, кои живаљевиќевистите ќе ги проблематизираат за чување на врските што им значат живот.

Пропагандно и институционално, пишува Величковски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Добро утро со Инфомакс: Еден чоек шчо…

На денешен ден, 18 јануари 1830 година…

Нема поголеми задржувања на граничните премини низ…

 Сообраќајот на државните патишта се одвива непречено,…

Шоле во “проверка” на Западен Балкан: Најпрво…

Високиот советник на Стејт департментот, Дерек Шоле…

Добро утро со Инфомакс: Во шумата јас…

Андон Лазов Јанев, познат како Ќосето или Касапот е македонски  револуционер,…

Американскиот советник Шоле наредната недела во Скопје

Вишиот советник на американскиот Стејт департмент Дерек…