Арсовски: Владата на Ковачевски имаше лоша среќа, не ја наследи државата во идеална состојба

t

Политичкиот аналитичар Петар Арсовски во гостувањето во ТВ 24 говореше за 100 дена од работењето на Владата на Македонија.

Според него, надлежните луѓе мора да преземат сериозни чекори за трошоците за живот, кој стана исклучително тежок по војната во Украина.

„Се случи војната во Украина, пандемијата не е завршена, економска и енергетска криза, така што можам да констатирам дека оваа Влада има поголем дел од порција на лоша среќа. Таа и не ја наследи државата во идеална ситуација и како технократска влада го прави истото како и сите влади. Мора да ги намали трошоците на живот кај средната класа за да го задржи квалитетот на живот и тоа нема како да се случи освен со задолжувања“, истакна Арсовски.

Извор: Фокус

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Прославата на Ковачевски за една година Влада…

Граѓаните од државниот буџет за дводневната конференција…

Кој сака да остави фотелја: Алтернатива нема…

Партијата Алтернатива засега не планира да ја…

Стотици животи на болните од рак зависат…

Акцелераторот за зрачење на болните од рак…

Владата скрати два милиони денари за рано…

Два милиони денари помалку ќе даде Владата…

Утре протест пред Влада за да се…

Утре, на 13 јануари, во 16 часот…