Објавено на:

Аца Лукас во одбрана на Дарко Лазиќ: Тој е добро момче ама сака да прави глупости, не требало да вози ако користел дрога

t

Пејачот Дарко Лазиќ е уапсен во Белград пред две ноќи поради тоа што возел со недозволена брзина на автопат, а потврдено било и дека имал алкохол во крвта како и дека бил позитивен на тест за дрога.

Иако дозволата му била одземене пред девет години, Дарко Лазиќ не се откажал од возењето, па по роденденската прослава на боксерот Марко Николиќ, на која присуствувала и новинарката Тамара Матиќ, пејачот во алкохолизирана состојба направил прекршок поради пребрзо возење.

– Дарко се однесуваше нормално, наздравуваше со сите, по роденденот не знам што се случи. Излезе од ресторанот во 4 часот, а во 4 часот бил уапсен. Утврдено е дека возел 117 километри на час и дека бил позитивен тестот за дрога. Излезе од притвор и ќе треба да плати 200.000 динари. Тој рече дека не бил позитивен, изјави за ТВ Прва новинарката Тамара Матиќ.

Пејачот Аца Лукас изјави дека нема да го коментира случајот на Дарко Лазиќ, иако тестовите на дрога се проверени и сигурни.

– Добрата работа е во тоа што е воведен тој закон кој подразбира алко тестови и тестови на дрога. Нема да го коментирам Дарко, тој е добро момче, малку сака да прави глупости како што и сите сакавме да правиме во младоста. Тестовите се проверени и сигурни. Луѓето кои користат наркотици не би требало воопшто да возат, со оглед на тоа дека може и подоцна да се утврди присуство на наркотици. Кога ќе се отрезниш можеш повторно да седнеш во автомобил, истакна Лукас.

Професорот на транспортниот факултет Крсто Липовац вели дека нема докази дека еден дел од нацијата е позлобен од друг, но се претпоставува дека луѓето на сцената се под дејство на дрога и алкохол поради начинот на живот што го водат.

Пејачот Дарко Лазиќ е уапсен во Белград пред две ноќи поради тоа што возел со недозволена брзина на автопат, а потврдено било и дека имал алкохол во крвта како и дека бил позитивен на тест за дрога.

Иако дозволата му била одземене пред девет години, Дарко Лазиќ не се откажал од возењето, па по роденденската прослава на боксерот Марко Николиќ, на која присуствувала и новинарката Тамара Матиќ, пејачот во алкохолизирана состојба направил прекршок поради пребрзо возење.

– Дарко се однесуваше нормално, наздравуваше со сите, по роденденот не знам што се случи. Излезе од ресторанот во 4 часот, а во 4 часот бил уапсен. Утврдено е дека возел 117 километри на час и дека бил позитивен тестот за дрога. Излезе од притвор и ќе треба да плати 200.000 динари. Тој рече дека не бил позитивен, изјави за ТВ Прва новинарката Тамара Матиќ.

Пејачот Аца Лукас изјави дека нема да го коментира случајот на Дарко Лазиќ, иако тестовите на дрога се проверени и сигурни.

– Добрата работа е во тоа што е воведен тој закон кој подразбира алко тестови и тестови на дрога. Нема да го коментирам Дарко, тој е добро момче, малку сака да прави глупости како што и сите сакавме да правиме во младоста. Тестовите се проверени и сигурни. Луѓето кои користат наркотици не би требало воопшто да возат, со оглед на тоа дека може и подоцна да се утврди присуство на наркотици. Кога ќе се отрезниш можеш повторно да седнеш во автомобил, истакна Лукас.

Професорот на транспортниот факултет Крсто Липовац вели дека нема докази дека еден дел од нацијата е позлобен од друг, но се претпоставува дека луѓето на сцената се под дејство на дрога и алкохол поради начинот на живот што го водат.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ