Бислимовски: Kpизата ќе заврши само со 14 отсто поскапување

t

Претседателот на Регулаторната комисија на енергетика (РКЕ), Марко Бислимовски изјави дека во наредниот период ќе има одлука за реалната цена на топлинската енергија. Владата ќе помогне, а се надева дека и Град Скопје и општините ќе дадат поддршка и ќе покажат елементарна солидарност.

Кажа дека целата оваа криза ќе заврши само со 14 отсто поскапување, кое веќе се случи.

Бислимовски вели дека во наредниот период ќе се подобри квалитетот на испораката на топлинската енергија.

Тој додаде дека во изминатиов период разни експерти ги плашеле граѓаните дека ќе има енормно поскапување, но тоа не се случи.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ЕУ да соработува за да избегне енергетска…

Економски истражувачи од различни земји ја повикаа…

Почна интервјуирањето на 42-та кандидати за новиот…

Собраниската Комисија за прашања на изборите и…

Дизелот поефтинува за 2,5 денари, од полноќ…

Регулаторната комисија донесе одлука со која се…

Почна амандманската расправа за Предлог Деловникот на…

Комисијата за деловнички и мандатно имунитетни прашања…

Марија Јаничевска е предложена за директорка на…

Марија Јаничевска е предлог за директорка на…