Брука: САД не го одбиле Фрчковски за амбасадор, воопшто и не одговориле

t

Професорот Љубомир Фрчковски е веќе на работното место во Обединетите нации, рече претседателот Стево Пендаровски во гостувањето на Канал 5 во „Само Интервју“.

– Добро е да бидеме дел од форумите на малите држави во западните земји, а и покрај шпекулациите Фрчковски не беше одбиен за амбасадор во Њујорк туку немаше одговор во разумниот рок од 90 дена, појасни Пендаровски, велејќи дека понекогаш се многу невкусни коментарите на јавноста особено во последно време за предлозите за амбасадорски места.

Тој рече дека до неговиот кабинет не стигнало предлог решение за Теута Арифи за ниту една држава од тие за кои досега се шпекулираше

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ